Lehet, hogy mérgezem a családomat ?.........



Elnézést a sokkoló címért, de amikor Dr Varga Adrienne-nel (egyetemi adjunktus) a teljes értékű táplálkozásról beszélgettünk, - hogy milyen fontos és hasznos (fitovegyületek) és káros (vegyszer maradványok, kemikáliák) anyagok kerülhetnek a zöldségekbe és gyümölcsökbe,- rögtön az jutott az eszembe, hogy a legnagyobb gondosság és jó szándék mellett is mérgezhetem a családomat, ha szezonon kívüli és/vagy ellenőrizhetetlen származású és összetételű gyümölcsöket és zöldségeket vásárolok nekik.

És mindez csak az információhiányból ered! Mit, mikor, hol, kitől és miért?

Az is eszembe jutott, hogy valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül, mint ahogy azzal sem, hogy a szeretteinknek és maguknak is igyekeznénk a legjobb élelmet biztosítani.
Nagy örömünkre Dr Varga Adrienne 2010. május 27-én egy vegetáriánus vacsora mellett meséli el, mindez hogyan valósítható meg a mindennapokban és válaszol is felmerülő kérdéseinkre.

Egyre jobban látjuk, mi izgatja egészség-és környezettudatos táplálkozás iránt elkötelezett barátainkat és ismerőseinket. Korábbi igényfelmérő kérdőívünket 223 válaszadó töltötte ki. Ezúton is köszönjük, hogy válaszaikkal segítették e munkát. Az eredmények az élelmünkkel szorosan összefüggő környezeti és egészségügyi gondokra világítanak rá. 


Ugyanakkor újabb és még fontosabb kérdések várnak megválaszolásra és ezért ismét szeretnénk kérni a segítségét, hogy a programunk a lehető legnagyobb segítséget tudja megadni Önnek és valamennyi környezet-és egészségtudatos barátunknak és ismerősünknek.
Kérem, segítse munkánkat néhány kérdés megválaszolásával, hogy mi is segíthessünk a környezetünkben élőknek!




Nagyon köszönjük!
Köszönettel és Üdvözlettel:
Balázs Bálint - essrg
Szoljár Csaba - solier green

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése