Helyi élelem bemutatkozás 2. - Molnár Biokertészet

Raffai Zsolt, Molnár Orsolya,
Molnárné Tóth Mária, Molnár Csaba.
Egy galgahévízi, kis család biokertészetébe kalauzoljuk el Önt. Molnár Orsolyát kértük meg, hogy mutassa be családi kertészetüket;
"A szüleim 1997-ben kezdtek el az ökológiai gazdálkodás keretein belül tevékenykedni felhasználva a család, a magyar és a külföldi barátok tudását. Fő indok a legkisebb családtag betegsége volt. Emésztési rendellenességeire és asztmás tüneteire orvosok és természetgyógyászok radikális étrend módosítást javasoltak. Ekkor döntött úgy a család, hogy Viktort , csak és kizárólag vegyszermentes  élelmiszerekkel táplálják."
1995-ben miután Galgahévízre költözött a család, először saját ellátásukra termeltek, majd 1997-től fokozatosan eladásra is biztosítottak zöldségeket. A termelés folyamatos növekedésével együtt nőtt a kereslet termékeikre is, így született meg a döntés, hogy  az otthoni árusítás mellett, elsők között vegyenek részt a budapesti bio piacon.  Közel négy évvel ezelőtt elérték a piac nyújtotta kereteket és elindították harmadik értékesítési csatornát, a nagykereskedelmi részlegüket. Fejlődésük azóta is töretlen. Ennek záloga az általuk termelt bio zöldségek kiváló minősége és vevőik maximális elégedettsége.

"Az elmúlt időszakban csatlakozott hozzánk több családtagunk is, mind a termelés, mind a kereskedelem területén. Nagybátyám feleségével együtt már 8 éve ökológiai gazdálkodást folytat. Én és a párom az értékesítési oldalt erősítjük. Nálunk, Galgahévízen a "bio"termesztést jelenleg 2500m2 fóliában és szabad földön folytatjuk. A bio magokat édesanyám saját palántanevelőjében veti, majd nevelgeti a palántákat. Innen kerül kiültetésre a kertünkbe.
Két éve bővítésbe kezdtünk, hogy minél szélesebb választékot tudjunk vásárlóink számára biztosítani. Azóta már nemcsak saját termesztésű, illetve magyar, hanem külföldi bio zöldségek és gyümölcsök forgalmazásával is foglalkozunk. Megtalálhatóak nálunk a szezonális zöldségek és gyümölcsök, a környék biotermelőinek termékei, illetve a kiegészítésként külföldről behozott déli gyümölcsök."Termékeikkel találkozhatnak, illetve megvásárolhatják:
Gödöllőn és környékén: házhozszállítás esetén közvetlenül a Molnár családtól, a Solier Cafe-ban, a Biofutár  Kft-nél. Budapesten: a Villa Bagatelle étteremben, illetve a nagyobb budapesti bio boltokban
Minden szombaton a Budapesti bio piacokon.
Elérhetőségeink:
Molnár Orsolya
Tel: 06/70/7796502
Cím: Galgahévíz Rákóczi utca 14

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése