Vegetáriánus (vegan) téma- és programindító borvacsora

A  gödöllői Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézete Környezetgazdaságtani Tanszékének kutatócsoportjával (essrg ) karöltve az egészséges, környezettudatos életmódról, életvitelről, táplálkozásról és a regionális élelmiszer rendszerekről szóló programot indítunk el!
 
Nem célunk, hogy egyes táplálkozási-vagy életviteli formákkal kapcsolatban agitáljunk, de szeretnénk megmutatni az egészséges életmód egyes alternatíváit. Első alkalommal bemutatjuk, hogy "csak" zöldségekből, a vegan táplálkozás szempontjai alapján összeállított ételek is ízletesek, fogyasztásuk örömteli és ez esetben sem maradhat el az ízélmény!

Téma- és programindító vegetáriánus (vegan) borvacsoránk
2010 Április 27.-én kedden, 19.00 órakor kezdődik.
Kedves barátaink; Balázs Bálint, környezeti társadalomkutató (essrg ) a regionális élelmiszerrendszerekről, Matthew Hayes, a Babatvölgyi Biokertészet Tanüzem vezetője és kedves Partnere a biogazdálkodásról és a vegan életvitelről, Papp Gábor a St.Andrea Pincészet borásza, a vacsora mellé kóstolt kiváló borokról és a biodinamikus szölőtermesztésről fog mesélni és örömmel várják az Önök kérdéseit is, a témákkal kapcsolatban. 

 

A vacsora menüje:
Istenhozottpohár: St. Andrea - Akutyafáját fehér 2008
 
Sült retek, halványító zellerpürével
St. Andrea - Napbor 2008
 
Medvehagymakrémleves, grillezett tofuval
St. Andrea - Boldogságos 2008
 
Bundában sült feketegyökér, mesclun salátával
St. Andrea - Rosé 2008

Bulgurral töltött karalábé
St. Andrea -  Sziráki Chardonnay 2007
 
Eper sorbet, mentával és citromfűvel

Grillezett cukkini, tempura tésztában sült bazsalikom levelekkel és sáfrányos rizottóval
St. Andrea - Örökké 2007

Feketeribizlis rebarbara - quinoa desszert
St. Andrea - Pinot Noir 2006

A gourmet vacsora ára bor nélkül: 3.900,-
borral: 6.900,-

A vacsora folyamán a fogások közt, meghívott előadóink értékes információval látnak el minket az egészséges és környezettudatos életmóddal, táplálkozással kapcsolatban.
Szeretettel várjuk!!
Szoljár Csaba üzletvezető és Fodor Sándor Chef


 
REGISZTRÁLOK A VACSORÁRA!
 
Bővebb információ elérhetőségeinken:
Solier Cafe
http://solier-green.blogspot.com/
www.solier.hu
solier@invitel.hu
2100 Gödöllő, Dózsa György út 13.
06-20-322-03-72


Ha felmérésünket nem töltötte volna még ki, kérem segítsen  minket válaszaival, az Ön véleménye és segítsége nagyon fontos a számunkra

A kérdőív sosem várt intenzitású aktivitást és érdeklődést váltott ki, - aminek mi nagyon örülünk- és eredményeit összefoglalva, hamarosan közzétesszük!
Balázs Bálint - essrg
Szoljár Csaba - solier green

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése