Helyi termelők és fogyasztók összefogása

A Nyitott Kert Alapítvány betakarítási ünnepet és kerekasztal-beszélgetést szervez "Helyi termelők és fogyasztók összefogása - mi az ami itt és most működőképes?" címmel 2010. október 3-án, vasárnap a Gödöllő-Babatvölgyi "Nyitott Kertben", vagyis a Babati Biokertészeti Tangazdaságban 10:00 - 17:00 óra között. Részletes meghívó és jelentkezés: www.nyitottkert.hu

Szeptember 30-án két francia házaspár látunk vendégül: Hertzék a Cidamos gazdaság termelői, Pierre és Isabelle pedig másik bő száz család mellett gazdaságuk állandó vásárlói. Arról mesélnek majd, mit jelent a közösség által támogatott mezőgazdaság a gyakorlatban; hogy hogyan sikerült megmenteni segítségével kistermelők és családi gazdaságok ezreit; s hogy miért jó a dolog a fogyasztóknak.


Az AMAP (Szövetség a Kistermelői Mezőgazdaság Fenntartásáért) mozgalom Franciaországban egyre népszerűbb: több ezer gazdaság és fogyasztói csoport csatlakozott már hozzá. Hogy lehet ez? Mi a siker titka? Működhetnének hasonló fogyasztókat és termelőket összekapcsoló érdekszövetségek nálunk is?


Gyere és vegyél részt a beszélgetésben Te is! Az esemény ingyenes, francia tolmácsot biztosítunk.

Az eseményt a Tudatos Vásárlók Egyesülete szervezi a Földkelte – Reclaim the Fields Hungary és a Gödölye Szociális Szövetkezet közreműködésével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése