A tudatos szakács könyve

A kerttől a konyháig: A tudatos szakács könyve
megjelent

Megjelent a Védegylet első szakácskönyve "A KERTTŐL A KONYHÁIG: A TUDATOSSZAKÁCS KÖNYVE" címmel.
Beszerezhető: Védegylet (Bp., XI. k., Bartók út 19., megrendelés: iroda@vedegylet.hu)
Letölthető: http://vedegylet.hu/doc/szakacskonyv_2-47.pdf


ISMERTETŐ:

Főzési rutinunk alaposan átalakult az elmúlt néhány évtizedben. Autóba be, a legközelebbi hiperszupermarketnél ki, bevásárlókocsi telepakol, és már főzünk is - már ha egyáltalán főzünk, és nem eleve kész, vagy félkész árut vásárolunk.

Pedig lehet másként is. Ezt mutatja be
*A KERTTŐL A KONYHÁIG : A TUDATOS SZAKÁCS KÖNYVE*

Zöldleveles árpagyöngyleves, Joghurtos mángold, Pitypangfőzelék, Nagydobosi sütőtöklekvár, Élő zöldségleves mandulahabarással, Nádcukros almatorta - csak néhány a közel 30 recept közül.
Tájfajták, elfeledett őshonos zöldségfajták, vadon termő növények, fair trade alapanyagok : ezekből válogat a Tudatos szakács könyve, melynek receptjeit régi gyümölcsfajták megmentői, termelői piacok rajongói, közösségi kertészkedők, fair trade szakemberek, vásárlói
közösségek tagjai és még sokan mások gyűjtötték és írták.
Szakácskönyvünk nem életvezetési tanácsok gyűjteménye. És főleg nem a "helyes utat" akarjuk megmutatni. Szeretünk enni, de nem ekörül forog az életünk, és szeretünk főzni is, de XXI. századi városi emberként erre nem mindig van időnk. Recept- és tippgyűjteményünkkel célunk az, hogy megmutassuk: kicsi figyelemmel, régi és új módszerek segítségével ehetünk izgalmasan és egészségesen, és ez még nem is feltétlenül kerül egy vagyonba.