mérgezem a családom 2.0

.....Anita leszaladt a közeli hyperbe és bevásárolt, vett almát, sárgarépát, uborkát és a kicsi Pankának bébiételt, mert nincs mindig ideje külön főzni és ilyenkor télen elég drágák is a zöldségek, ezért kiegészíti Panka táplálását bébiétellel. Mindig egy jól bevált bébiételt választ, mert ezt szereti Panka és elfogadható az ára is. 
Ma sárgarépás-almás bébiételt adott a kicsinek, melyet Panka jóízűen behabzsolt és utána el is aludt. Anita lazulásképen leült gyorsan átolvasni a levelezését és megakadt a szeme a legjobb barátnőjétől kapott mail-en, melynek az volt a címe, hogy; mérgezem a családom 2.0 ! 
Anita hátán végig futott a hideg, de a kíváncsisága győzedelmeskedett és megnyitotta a mail-t.
Csak egy link volt benne: ez!
Gyorsan megnyitotta a linket és elkezdte olvasni a doksit, de mire a végére ért már patakokban dőltek a könnyei.
A lista azokat a kifogásolt termékeket tartalmazta, melyek határérték feletti mennyiségben tartalmaztak növényvédőszerek hatóanyagait.
A listán szerepelt az a bébiétel is, melyet  az imént fogyasztott el jó ízűen a kicsi Panka. Egy rákkeltő hatóanyagból az egészségügyi határérték 3-4 szeresét tartalmazta a vizsgált bébiétel..............


Eddig a történet. Joggal érhet az a vád, hogy egy kicsit hatásvadász volt és túl dramatizálom! Csak remélni merem, hogy eredményesen vadásztam hatást és tanulságul szolgál a történet. Az említett listán nem egy esetben 10-30 szoros mértékben tartalmaznak a vizsgált élelmiszerek  határérték feletti mennyiségben egészségre káros vagy rákkeltő hatóanyagokat. Valószínűleg a határértékek meghatározását sem a saját gyermekeiken végzik, az azokat megállapítók. 
Számomra is tanulságos a lista arra az esetre, amikor  vásárlási döntéseket hozok. A jövőben biztos többször fogok a bio mellett dönteni, mint eddig. Azt hiszem ez nem lehet ár kérdése. Jó elmélkedést a kedves olvasónak is.

Néhány hasznos link:
megbízható beszerzési források a jobboldalon

(sol)